112

Politie nog altijd op zoek naar wegrennende man De Clercqstraat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 mei 2015, 23.08 uur

De politie is nog altijd op zoek naar een man die kort voor de fatale schietpartij op de De Clercqstraat hard wegrende uit de richting van de shishalounge waar de schietpartij vermoedelijk begonnen is.

Op camerabeelden die de politie kort na de fatale schietpartij vrijgaf is te zien dat vlak voor het schietincident een lichtgetinte man vanuit de directe omgeving van de shishalounge wegrent in de richting van de Bilderdijkstraat.

De man stond voor de deur van de horecaonderneming waar op dat moment ook de vluchtscooter van de schutter(s) stond. Het gaat om een vermoedelijk Marokkaanse man met een tenger postuur, kort zwart haar, tussen de 22 en 25 jaar oud. Hij is tussen de 1.75 en 1.80 meter lang en droeg een grijze sportbroek met lange pijpen en een qua kleur matchende trui. De politie roept de man op zich te melden.

Lees ook: [Video] Heftige beelden schietpartij De Clercqstraat

Fatale schietpartij
Bij de schietpartij op de De Clercqstraat, twee weken geleden, kwam de 25-jarige Youssef el Kahtaoui om het leven. Het is nog altijd niet duidelijk of de Zaandammer, die een bekende was van de politie maar geen heel zwaar strafblad had, het daadwerkelijke doelwit was. Nieuwe Revu wist kort na de schietpartij te melden dat een getuige in de Staatsliedenbuurt-zaak het eigenlijke doelwit was.