112

NL
V

[Video] Serie-overvaller teistert binnenstad, al vijf zaken waren doelwit

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 mei 2015, 12.31 uur

Er is een serie-overvaller actief in de binnenstad, de afgelopen dagen zijn er al vier winkels en horeca-gelegenheden overvallen en ook vanmiddag was het weer raak.

De politie heeft beelden vrijgegeven van de overval op een seksshop aan de Nieuwendijk afgelopen zondag. Daarop is een blanke man te zien die kort voor de overval de zaak komt verkennen, even later kwam hij terug en bedreigde hij de medewerker met een vuurwapen. Het gaat om een jonge man met kort haar, die een grijze trui en een spijkerbroek draagt.

'Wij vermoeden dat deze persoon de afgelopen week vier overvallen heeft gepleegd', zegt woordvoerder Ellie Lust. 'Op 21 mei een pannenkoekenhuis aan de Oude Brugsteeg, een dag later de Coffee Company in de Leidsestraat, op 23 mei een hotel-restaurant aan de Oudezijds Achterburgwal en afgelopen zondag dus de seksshop.' Meer aandacht voor de zaak in AT5's opsporingsprogramma Bureau 020.

abc5media_video_0

Vandaag weer raak?
Vanmiddag werd de souvenirwinkel van het Amsterdam Museum aan de Nieuwezijds Voorburgwal overvallen door een blanke man met een steekwapen. 'Het is nog te vroeg om te zeggen dat dit de serie-overvaller is geweest, het signalement komt wel overeen. Dus met een slag om de arm gaan we kijken of deze overval te linken is aan de eerdere. Als dat het geval is, staat de teller inmiddels op vijf. We moeten hem snel pakken.'

Lees ook: [Video] Gewapende jongen overvalt seksshop Nieuwendijk