112

NL
V

Vermoedelijke serie-overvaller gepakt door agenten in burger

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 mei 2015, 12.27 uur

Agenten in burger hebben aan het einde van de middag de vermoedelijke serie-overvaller aangehouden. De 20-jarige verdachte werd gepakt in een horecagelegenheid aan de Oudezijds Achterburgwal. De man zit vast voor verhoor.

De man wordt verdacht betrokken te zijn bij een vijftal overvallen in een kleine week tijd. Zo werd op 21 mei een pannenkoekenhuis aan de Oude Brugsteeg overvallen, een dag later de Coffee Company in de Leidsestraat, op 23 mei een hotel-restaurant aan de Oudezijds Achterburgwal en afgelopen zondag een seksshop aan de Nieuwendijk. Ook wordt de man verdacht van het overvallen van de souvenirwinkel in het Amsterdamsch Historisch Museum aan de Nieuwezijds Voorburgwal eerder vandaag.

Lees ook: Serie-overvaller teistert binnenstad, al vijf zaken waren doelwit

Dagen bezig
Tientallen agenten in uniform en in burger waren dagen bezig om de serie-overvaller op te sporen en aan te houden. Een agent zag de verdachte over een brug van de Oudezijds Voorburgwal lopen. Hij herkende de man van de screenshots van de beelden van een van de overvallen. De agent volgde de verdachte en nam contact op met zijn partner die in de buurt was. Toen de verdachte de horecagelegenheid binnenliep, werd hij aangehouden.

De verdachte heeft op het bureau toegegeven dat hij de gezochte man is in verband met de overvallen. De recherche onderzoekt of de man ook nog bij andere overvallen is betrokken.