Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Ook voor Basta dreigt alle subsidie te verdwijnen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 mei 2015, 18.58 uur

Basta, het schooltvprogramma van AT5 en RTV NH, staat ook op de vandaag gepubliceerde subsidielijst van de gemeente. De gehele gemeentelijke bijdrage die het programma krijgt dreigt te worden geschrapt, het gaat om 268.000 euro.

Juf Ramona van basisschool De Boomgaard uit Bos en Lommer is geschrokken van de dreigende subsidiestop: 'Ik vind het erg belangrijk dat Basta blijft, het is een enorme toevoeging aan het onderwijs met betrekking tot bepaalde onderwerpen. Ze sluiten goed aan bij onderwerpen die we tijdens de les behandelen en bieden hier meer diepgang. Ik gebruik Basta bij het bespreken van uitdagende onderwerpen in de klas, zoals homoseksualiteit.'

'Vaak kijken we tijdens onze les naar Basta, dat prikkelt de kinderen om vragen te stellen en verder na te denken. De onderwerpen die Basta bespreekt zijn actueel en uitdagend. Dingen die kinderen normaal niet tegenkomen worden bij Basta op een hele leuke manier behandeld. Wat ik daarnaast erg leuk vind is het feit dat het programma voor kinderen is maar ook door kinderen gemaakt wordt. Zij zijn de interviewers en worden daarbij uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan', aldus juf Ramona.

Basta is al bijna veertien jaar het schooltvprogramma voor kinderen uit groep 7 en 8 uit het Amsterdamse basisonderwijs.

In de gemeenteraad wordt op 1 en 2 juli een besluit genomen over de voorgenomen nota. De Voorjaarsnota is hier te downloaden.