Cultuur

Regenboog-zebrapaden en veel vlagvertoon bij twintigste Canal Parade

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 juni 2015, 23.30 uur · Foto: Edwin Butter

Whatsapp

De Amsterdam Gay Pride en de daarmee gepaard gaande Canal Parade viert dit jaar zijn twintigste editie. En daarom wordt de stad extra feestelijk aangekleed.

En om dit te verwezenlijken hebben het COC en de gemeente de hulp ingeroepen van een creatief bureau dat zo'n twintig bruggen op de route van de Canal Parade om gaat toveren in reusachtige regenbogen. 

'Alle twintig bruggen op de route veranderen in een grote regenboog. Met speciale tempex uit Frankrijk bouwen we een regenboog. Door deze te bespuiten met speciaal voor dit project ontwikkelde fluoriserende inkt ontstaat een levensechte boog. Die zal in het midden zo’n tien meter hoog zijn. Aan de zijkanten loopt 'ie af naar vijf meter', vertelt Hans Hoogvorst van Creatie in het Kwadraat.

Gekleurde zebrapaden
Naast de bruggen, tussen de Haarlemmer Houttuinen en de Prins Hendrikkade, worden ook twintig zebrapaden aangepakt. In plaats van zwart/wit-gesptreept krijgen de oversteekplaatsen langs de route alle kleuren van de regenboog. Alle objecten zullen worden voorzien van een QR-code die bezoekers doorverwijst naar een speciale COC-site over homo-emancipatie. 

Whatsapp