Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Minder longstay-kamers in hotel Kinkerbuurt

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 juni 2015, 01.33 uur

In het geplande longstayhotel in de Jan Pieter Heijestraat komen niet 55, maar 43 kamers. Dat vertelde de mogelijke hotel-exploitant dinsdagavond tijdens een bewonersbijeenkomst over de komst van het hotel.

De bewoners van de Kinkerbuurt, georganiseerd in het actiecomité 'Long Stay No Way', verzetten zich al geruime tijd tegen de komst van het hotel en een nieuwe supermarkt. Zij zien veel liever dat er woningen komen en benadrukten dan ook dat er een 'woonbestemming' op het gebied zit. De toezegging dat er nu geen 55 maar 43 kamers komen ging voor hen dan ook lang niet ver genoeg: 'Wij willen niet praten over wat voor hotel er komt, wij willen praten over woningbouw.'

Lees ook: Honderden bewoners Kinkerbuurt in opstand tegen komst hotel

Echt veel lijkt het verzet van de buurt echter niet te helpen. Hoewel het plan nog moet worden goedgekeurd door de stadsdeelraad en uiteindelijk door de gemeenteraad, ziet het dagelijks bestuur in West geen reden om de komst van het hotel tegen te houden. Voorzitter Gerolf Bouwmeester (D66): 'We hebben de argumenten die zijn ingebracht door de bewoners, met alle respect ervoor, niet zwaarwegend genoeg geacht om dit plan te wijzigen.' Het stadsdeel zegt wel de zorgen over mogelijke overlast heel serieus te nemen.

Eind december leverden boze bewoners zevenhonderd bezwaarbrieven in. Mocht het stadsdeel akkoord gaan willen de bewoners naar de centrale stad, of zelfs de Raad van State stappen. In hun ogen zijn er namelijk 'tal van procedurele fouten' gemaakt rondom de geplande komst van het hotel. Binnenkort praat de bestuurscommissie van West verder over de zaak.