112

UPDATE: Vrouw gewond geraakt bij schietpartij in Osdorp

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 juni 2015, 12.11 uur

Martin Damen

In de Charles Boissevainstraat in Osdorp is vannacht een 27-jarige vrouw neergeschoten en gewond geraakt. Ze is met spoed naar het ziekenhuis gebracht en daar vannacht geopereerd.

Buurtbewoners hoorden rond 01.00 uur ongeveer vier schoten. Een vrouw is bij de schietpartij meerdere keren geraakt en lag buiten op een grasveldje in dezelfde straat. Een traumateam heeft eerste hulp verleend.

Volgens buurtbewoners is er voor de schietpartij 'hard gepraat' gehoord en is er vervolgens geschoten. De vermoedelijke dader(s) zijn er op een motorscooter vandoor gegaan. De politie heeft de straat afgezet en verricht sporenonderzoek in de buurt.  Het is nog onduidelijk waarom het slachtoffer onder vuur werd genomen. De politie roept getuigen op zich te melden.
 
Even later zouden een of meerdere scooters gezien zijn, zo meldt een getuige. Deze scooters werden achtervolgd door de politie in een aangrenzende straat.
 
Iets verderop, aan de S. F. van Ossstraat is op dit moment een huiszoeking aan de gang. Of dat iets met de schietpartij te maken heeft, is niet bekend.