Start van hoofdcontent

Stad

nl

Slachtoffer schietpartij Osdorp is weduwe van geliquideerde Baris Önder

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 juni 2015, 16.03 uur

De 27-jarige vrouw die gisteravond gewond raakte bij een schietpartij in Osdorp is de weduwe van de in april geliquideerde Turkse Amsterdammer Baris Önder. Dat melden getuigen aan AT5.

De vrouw werd vannacht neergeschoten in in de Charles Boissevainstraat. Dat is niet ver van de S.F. van Ossstraat, waar haar man op 26 april werd geliquideerd. Hij werd onder vuur genomen in zijn grijze Audi en was op slag dood. In de S. F. van Ossstraat is op dit moment een huiszoeking aan de gang.

Buurtbewoners hoorden vannacht rond 01.00 uur ongeveer vier schoten. De vrouw is bij de schietpartij meerdere keren geraakt en lag buiten op een grasveldje. Een traumateam heeft eerste hulp verleend. Volgens buurtbewoners is er voor de schietpartij 'hard gepraat' gehoord en is er vervolgens geschoten. De vermoedelijke dader(s) zijn er op een motorscooter vandoor gegaan. De politie heeft de straat afgezet en verricht sporenonderzoek in de buurt.  Het is nog onduidelijk waarom het slachtoffer onder vuur werd genomen. De politie roept getuigen op zich te melden.

Even later zouden een of meerdere scooters gezien zijn, zo meldt een getuige. Deze scooters werden achtervolgd door de politie in een aangrenzende straat.
 

Politie