Stad

Ouder biedt 20.000 euro om schoolmatch kind te veranderen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 juni 2015, 15.03 uur · Foto: dotmatchbox

Whatsapp

Op het forum van Stichting Vrije Schoolkeuze Amsterdam zou geld zijn geboden zodat een groep 8-leerling toch naar de school van zijn of haar eerste keuze zou kunnen. Uit een bericht op het forum blijkt dat er 20.000 euro is geboden, er wordt echter wel getwijfeld aan de echtheid van het forumbericht.

Op het forum wordt een schoolmatch voor het 4e Gymnasium aangeboden in ruil voor een plaats op het Barlaeus. Daarbij wordt beloofd een som van 20.000 euro te betalen. Volgens betrokkenen staat het bericht niet op zichzelf, meer ouders zouden geld bieden om hun kind tóch op de school van hun keuze te krijgen. Of het geld ook echt betaald wordt, is niet duidelijk. 

Reactie VSA
Een woordvoerder van Stichting Vrije Schoolkeuze Amsterdam zegt deze situatie niet te herkennen. 'Wij denken dat dit forumbericht nep is, er zijn verder ook geen signalen dat dergelijke biedingen gebruikelijk zijn.' 

Lees ook: Osvo maakt toch bekend op welke middelbare scholen nog plek is

Deze week bleek dat het nieuwe matchingssysteem, dat er voor moest zorgen dat groep 8-leerlingen niet meer werden uitgeloot, er vooral voor heeft gezorgd dat veel leerlingen niet naar de school van hun eerste keuze kunnen. Een kwart van alle achtste groepers kunnen dit jaar niet naar hun eerste keuze, terwijl dat vorig jaar maar vijf procent van alle leerlingen betrof.

Beeld: Screenshot forum Stichting Vrije Schoolkeuze Amsterdam

abc5media_image_1

Whatsapp