Whatsapp

Stad

Documentaire over Amsterdamse transgenders wint publieksprijs

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 juni 2015, 10.41 uur

De Nederlandse documentaire TransAnders heeft op de slotavond van filmfestival TranScreen de publieksprijs gewonnen in de categorie 'korte film'.

Regisseur Kim Bakker interviewde in de winnende film Amsterdamse transgenders en travestieten van middelbare leeftijd over hun gevoelens. 'Het grootste deel van deze groep zijn heteroseksuele mannen', vertelde Bakker over haar documentaire. 'Ze zijn getrouwd en hebben een gezin thuis, maar hebben toch het sterke gevoel ook vrouw te zijn en dat te willen uiten.' 

De prijs voor beste lange film ging deze editie naar de documentaire Kate Bornstein - A Queer and Pleasant Danger, van de Amerikaanse regisseur Sam Feder. TranScreen is het grootste transgender-filmfestival van Europa, het duurde vijf dagen en er werden zo'n duizend kaartjes verkocht. AT5 was vorige week bij de opening:

abc5media_video_0

AT5 zendt de documentaire TransAnders uit op donderdag 11 juni (20.18 en 23.17 uur), zaterdag 13 juli (20.10 uur) en zondag 14 juli (23.10 uur). Ook zijn regisseur Kim Bakker en transgender Melanie aanstaande donderdag te gast in Smaakmakers.

TransAnders
TransAnders
Whatsapp