112

Jongen mishandeld en beroofd op Nieuwe Herengracht

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 juni 2015, 20.30 uur

Een 17-jarige jongen is op 11 maart slachtoffer geworden van een straatroof, hij wordt tijdens de roof ook nog eens ernstig mishandeld.

Het slachtoffer liep nietsvermoedend over de Herengracht in de richting van de Amstel. Het is ongeveer kwart voor acht 's avonds als de jongen wordt aangesproken door drie vreemde mannen. Ze komen uit de richting van de Utrechtsestraat gelopen, waar ze in een coffeeshop zijn geweest.

Ze lopen met z'n allen over de Blauwbrug naar de Nieuwe Herengracht. Eenmaal daar aangekomen voelt het slachtoffer dat er plotseling iets in zijn nek wordt geduwd. De daders zeggen dat ze een pistool hebben. Voordat de hulpeloze jongen er erg in heeft, beukt één van de jongens hem met zijn knie in zijn buik. Hierna wordt hij op de grond getrapt. Het slachtoffer kan niet voorkomen dat onder andere zijn portemonnee en telefoon worden weggegrist.

Er zijn beelden van de daders gemaakt, iets eerder op de avond in een nabijgelegen winkel. Een van hen is inmiddels herkend. De zaak is ook behandeld in AT5's opsporingsprogramma Bureau 020.