Stad

NL
V

Opnieuw protest tegen bestuur UvA

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 juni 2015, 15.08 uur

Studenten van actiegroep De Nieuwe Universiteit (DNU) gaan vrijdag weer protesteren tegen de koers van het UvA-bestuur. Het protest wordt om 15.00 uur gehouden op het Spui.

Volgens de actiegroep worden er grote stappen gezet om op de lange termijn van de UvA weer een gezonde universiteit te maken, maar zet het bestuur 'de koers die voor de protesten is ingezet onverminderd voort'.

'DNU vindt dat docenten en studenten nooit het slachtoffer mogen worden van egoïstische onroerend goed projecten die slechts gebruikt worden om winst te genereren voor de universiteit of de portemonnee van onze bestuurders', zo staat te lezen op de Facebook-pagina van het protest. Volgens de actievoerders is de huidige bezetting van het College van Bestuur niet anders dan toen de afgetreden Louise Gunning nog rector was.

De actiegroep voerde vorige week ook al actie op het Spui. Toen blokkeerde een groep activisten de ingang van het Maagdenhuis. Afgelopen nacht zijn drie gebouwen van de UvA beklad, maar de actiegroep ontkent daar iets mee te maken te hebben.