Stad

Kantoor schoolmatchingssysteem verhuisd na bedreigingen ouders

1 januari 1900, 00.00 uur · Aangepast 17 juni 2015, 14.17 uur

Whatsapp

De OSVO, de vereniging van Amsterdamse schoolbesturen, is verhuisd naar een onbekend adres nadat boze ouders medewerkers van de helpdesk hebben bedreigd.

Het zou gaan om telefonische bedreigingen. Aanleiding is het nieuwe geflopte matchingssyteem voor achtergroepers die naar de middelbare school gaan. Het nieuwe systeem moest ervoor zorgen dat het plaatsen van kinderen verbeterd zou worden, maar 25 procent kan niet naar zijn of haar voorkeursschool en dat is een veel hoger percentage dan eerdere jaren.

Honderden kinderen kunnen niet naar een school in hun top 3 en honderd kinderen waren helemaal niet ingeloot. Tot grote woede van wethouder Kukenheim (Onderwijs). Kukenheim wilde overigens niet reageren niet reageren op de bedreigingen, 'dit is aan het OSVO', aldus een voorlichter. Werner Toonk, woordvoerder Onderwijs van de Amsterdamse VVD: 'Ik snap de emotie van de ouders, maar bedreigingen zijn nooit goed te praten'.

De OSVO zelf nam de telefoon niet op. Wel staat vermeld in het persbericht dat er aangifte bij de politie is gedaan. 

Een andere groep ouders heeft een kort geding aangespannen tegen de OSVO. Inzet van het geding is om af te dwingen dat kinderen die niet op de school van hun keuze zijn geplaatst kunnen ruilen met kinderen die dit ook is overkomen.

Whatsapp