Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Hoger beroep Staatsliedenbuurt-verdachte Hamza B. in Tanger alwéér uitgesteld

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 juni 2015, 11.22 uur

Het hoger beroep tegen Staatsliedenbuurt-verdachte Hamza B. in het Marokkaanse Tanger is opnieuw door de rechtbank uitgesteld. De zaak is uitgesteld tot 2 juli.

De zaak zou eigenlijk vorige week verder gaan, maar is volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam uitgesteld omdat de advocaat van de slachtoffers er niet was. Het hoger beroep werd in april en in mei ook al uitgesteld.

B. werd afgelopen december in Marokko tot twintig jaar cel veroordeeld voor betrokkenheid bij de liquidaties in de Staatsliedenbuurt. Het OM had levenslang tegen B. geëist. Zowel het OM als B. gingen tegen de straf in hoger beroep. Volgens het Nederlandse OM is er echter in het vonnis onjuiste informatie opgenomen. 'Toen bleek bleek dat in het uiteindelijke vonnis onjuiste informatie was opgenomen, heeft het Amsterdamse OM de Marokkaanse autoriteiten hiervan op de hoogte gesteld', aldus het OM.

Getuigenverklaring
Eerder werd gesteld dat B., mede, zou zijn veroordeeld op basis van een getuigenverklaring die niet bestaat. Deze verklaring zou door een vertaalfout tot stand zijn gekomen. Het Nederlandse Openbaar Ministerie ontkent dat er een vertaalfout is gemaakt.