Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bewoners proppen zich in bus 21 om haltes terug te krijgen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 juni 2015, 18.28 uur

Mensen die vanochtend met bus 21 reden zullen raar opgekeken hebben toen er bij de halte Aalbersestraat in Geuzenveld opeens 50 mensen instapten.

Buurtbewoners protesteerden met de 'hinderacties' tegen het verdwijnen van vijf verschillende bushaltes op de route. Drie haltes zijn inmiddels al opgeheven en op 17 juli is het de beurt aan de andere twee haltes. Voor sommige mensen betekent het dat ze ruim een kilometer moeten lopen naar een halte waar ze op kunnen stappen. Voor de bejaarden uit de buurt is dat een groot probleem.

'Verschrikkelijk, want ik heb geen auto en ik kan niet fietsen. Ik heb hem echt nodig. Het is nu een heel eind lopen en dat is heen niet zo erg, maar als je met boodschappen terugloop is het best een heel eind. Dan doe ik er wel een kwartier over', vertelt een van de buurtbewoners op leeftijd. Maar ook een jongen van rond de twintig deed vanochtend mee aan het protest. Op de vraag of hij niet een stukje verder kon lopen antwoordde hij: 'Ja maar andere mensen natuurlijk niet. Wat me vooral irriteert is dat er gewoon niet geluisterd wordt'.

Lees ook: Vrij baan voor opheffen haltes bus 21 door fout van stadsdeel

De hinderacties werden vanochtend in verschillende groepjes uitgevoerd, waardoor bus 21 langere tijd last had van vertragingen.

Bewoners hielden al eerdere acties, zo werd vorig jaar al een Facebookpagina opgericht om de bushaltes te behouden. Ook zaterdag gaan bewoners weer massaal de bus in, in een uiterste poging om het GVB op andere gedachten te brengen.