112

45-jarige man loopt dubbele beenbreuk op bij homo-gerelateerd geweld in Vondelpark

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 juni 2015, 18.57 uur

Een 45-jarige man heeft in de nacht van woensdag op donderdag een dubbele beenbreuk overgehouden aan een zware mishandeling in het Vondelpark.

De man zat 's nachts rond 1.30 uur in het Rosarium van het Vondelpark toen een groepje van ongeveer vijf mannen het slachtoffer uitschold en schopte. Het slachtoffer hield een gebroken kuit- en scheenbeen over aan de mishandeling. 

Verdachten
De vijf jongemannen waren tussen de 18 en 22 jaar en zijn vermoedelijk van Surinaams / Antilliaanse afkomst. Ze spraken Nederlands met een Amsterdams accent, maar ook Spaans / Papiaments. In het Papiaments werd het slachtoffer uitgescholden voor 'homo'. De vijf hadden allemaal een slank / tenger postuur en droegen petjes.

Een getuige heeft verklaard dat hij het groepje jongemannen eerder heeft gezien bij een bankje in de rozentuintjes De politie wil nu graag weten of er meer mensen zijn die het groepje hebben gezien, of er meer mensen aangesproken of uitscholden zijn door het vijftal en waar de vijf het park binnenkwamen en verlieten. 

Mensen die meer weten van het incident wordt verzocht contact op te nemen met de politie.