Start van hoofdcontent

Stad

nl

15 maanden cel voor pinnen met gestolen passen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 juni 2015, 18.46 uur

Twee mannen (21 en 28 jaar) zijn veroordeeld tot 15 maanden celstraf, waarvan vijf voorwaardelijk voor het pinnen met gestolen bankpassen.

De mannen hebben met de gestolen passen vijfduizend euro euro gepind. Het duo verklaarde dat zij de pinpassen in een café van een kennis hadden gekregen om te pinnen. Ze zouden hiervoor een kleine vergoeding hebben gekregen, maar de rechtbank gaat niet mee in die verklaring.

De bankpassen werden vorig jaar december ontvreemd van een 84-jarige vrouw via een babbeltruc. Twee mannen deden zich voor als medewerkers van ABN-AMRO en vertelden het slachtoffer dat er iets mis was met haar passen. De 87-jarige buurvrouw die de het slachtoffer helpt bij haar bankzaken, gaf de pinpassen met de pincode aan de mannen mee.

De rechtbank rekent het de mannen aan dat ze wisten dat ze gingen pinnen met gestolen bankpassen, hoewel niet duidelijk is of zij ook diegenen zijn geweest die de babbeltruc uitvoerden. De twee moeten de opgenomen geldbedragen terugbetalen aan de bejaarden als schadevergoeding.