Cultuur

Na twee jaar zonder, dit jaar weer Hartjesdagen op de Wallen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 juni 2015, 13.59 uur · Foto: Foto Jaap

Whatsapp

Na twee jaar afwezigheid, is er dit jaar weer wél een editie van de Hartjesdagen op en rond de Zeedijk op de Wallen. Traditiegetrouw zullen mannen zich weer verkleden als vrouw en vrouwen als man, maar er is meer. Volgens de organisatie is er een 'nieuwe vorm bedacht, die voor alle ondernemers en bewoners van het gebied interessant is'.

De Hartjesdagen vinden plaats op zaterdag 15, zondag 16 en maandag 17 augustus. Op zaterdag zal de Nacht van de Romantiek georganiseerd worden in diverse (horeca)gelegenheden op en rond de dijk. Op zaterdag is het tijd voor de Zeedijkdag, met een buurtbrunch, drakendans en opera voor en door buurtbewoners. Bekijk het programma hier.

Op maandag is het dan Hartjesdag, met de verkiezing van Hartje en Queen 2015, degene die zich het best verkleed heeft als iemand van de andere sekse. In 2013 gingen de Hartjesdagen niet door, vanwege geldgebrek. In 2014 werd opnieuw een poging gedaan om het feest op poten te zetten, maar toen was er niet genoeg tijd voor de organisatie. 

Lees ook: Ook dit jaar geen Hartjesdagen

Whatsapp