Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Gewonde bij schietpartij in Bos en Lommer

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 juli 2015, 11.17 uur

Er is geschoten op de hoek van de Ferguutstraat en de Erasmusgracht in Bos en Lommer. Daarbij is een slachtoffer gevallen, die in zijn hals geraakt werd. De politie heeft drie verdachten aangehouden.

Het incident gebeurde rond 21:30 uur. Meerdere hulpdiensten, waaronder een mobiel medisch traumateam, werden opgeroepen. De toestand van het slachtoffer is stabiel, hij was aanspreekbaar toen hij met een ambulance naar een ziekenhuis werd gebracht. 

De politie heeft onder andere met een helikopter gezocht naar de verdachten, waarvan er in elk geval één in de richting van het Erasmuspark wegvluchtte. Een woordvoerder laat weten dat er drie mannen, die zich verdacht gedroegen, zijn aangehouden. Momenteel wordt onderzocht of zij bij het incident betrokken waren.

Over de aanleiding van het incident is nog niet veel bekend, behalve dat er mogelijk een woordenwisseling aan de schietpartij vooraf is gegaan. Volgens een getuige zou er ook gevochten zijn en zouden daarbij onder meer ijzeren pijpen gebruikt zijn. Mensen die meer informatie hebben over het incident worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. 

Bekijk hieronder op de kaart een overzicht van schietpartijen in de stad.