Stad

NL
V

Stadsstrand CS: niet voor hipsters, wel voor kinderen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 juli 2015, 00.16 uur

15 juli gaat het open, maar vandaag al werd er een enorme berg zand gestort. Het stadsstrand bij het Centraal Station gaat er echt komen. Volgens de organisatie is het absoluut niet de bedoeling dat hele hordes hipsters het strand claimen.

'Playground CS wordt een stadsstrand voor jonge gezinnen in Amsterdam, waar ze lekker kunnen gaan spelen midden in de stad eigenlijk', vertelt initiatiefnemer Joost Aartsen. Met uitzondering van het zand is het stadsstrand nog wat kaal, maar daar komt snel verandering in. Er komen containers te staan met allerlei speeltoestellen, ballen en al het andere dat een kinderhart begeert.

'Het is niet gericht op de hipsters. Het is echt een speelplek voor kinderen uit de hele stad. Van Zuidoost tot Oud-Zuid iedereen is welkom. Stel een buurtbewoner is een hipster, dan mag hij wel lekker zijn bakje koffie komen drinken', zegt Aartsen.

Veel geld voor het project is er niet, daarom is het strandzand afkomstig van het beachvolleybalveld op de Dam. 'We hebben een klein budgetje om het op te starten. Maar als het eenmaal staat zijn we aangewezen op de mensen die komen en die een klein versnaperingetje kopen. Met de goodwill van de stad en mensen die ons een warm hart toedragen, daarmee gaan we het financieren.'