Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Mogelijk Drs. Plein, Drs. Plaza of Drs. P2 in de stad

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 juli 2015, 14.47 uur

De onlangs overleden woordkunstenaar en zanger Drs. P krijgt mogelijk een straat in Amsterdam naar zich vernoemd.

De Partij van de Ouderen in de Amsterdamse gemeenteraad wil als eerbetoon aan de onlangs overleden Drs. P (Heinz Hermann Polzer), een straat in Amsterdam naar hem vernoemen. Polzer werd geboren in Zwitserland, maar sleet zijn laatste jaren in Amsterdam. Fractievoorzitter Wil van Soest: 'Drs. P verdient, vanwege zijn veelzijdige oeuvre, een blijvende herinnering in Amsterdam, de plaats waar hij lange tijd woonde en waar hij vorige maand overleed. Daarom ga ik het stadsbestuur vragen om in overleg met zijn familie en naasten te komen tot een Drs. P straat.

De partij van de Ouderen stelt daarom de volgende vragen in de gemeenteraad: 

1) U bent bekend met het overlijden van de veelzijdig zanger, dichter en tekstschrijver Heinz Hermann Polzer, beter bekend als Drs. P, vorige maand in Amsterdam?

2) Deelt u de mening dat Drs. P vanwege zijn veelzijdige nalatenschap een blijvende herinnering in Amsterdam, zijn woon- en sterfplaats, heeft verdiend? Zo ja, zou u, in overleg met zijn familie en naasten, willen bezien of het mogelijk is om een Amsterdamse straat naar hem te vernoemen?

Mocht het zover komen, dan zou Amsterdam dus best een Drs.-Plein of een Drs. P2 rijker kunnen worden. Waar dat moet gebeuren is nog onduidelijk.