Stad

NL
V

Wachtlijst voor zomerschool in Nieuw-West

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 juli 2015, 19.54 uur

Terwijl de meeste kinderen genieten van een welverdiende zomervakantie, zijn sommige Amsterdamse kinderen nog in de schoolbanken te vinden.

Drie weken lang laten ze zich bijspijkeren in bijvoorbeeld taal en rekenen. Zoals bij basisschool 't Koggeschip in Nieuw West. Daar zijn tachtig kinderen aan het blokken deze zomer.

Wachtlijst
De zomerschool is zo populair dat er inmiddels een wachtlijst is. Maar, een wondermiddel is het niet. Zo zegt ook juf Glenda Acton. 'De zomerschool is er niet voor een beter advies. Dan konden alle scholen wel sluiten en zouden alle kinderen naar ons komen. Dan zouden we binnen drie weken moeten gaan toveren. Maar dat werkt niet. Het gaat echt om een kleine aanvulling. En al het kleine wat je mee kan geven aan een kind is heel essentieel voor de rest van de ontwikkeling', zegt juf Glenda.

Maar niet iedereen moedigt het aan. Kinderen zouden vooral moeten genieten van een vrije zomer, vinden pedagogen. Maar de projectleider van Zomerschool Amsterdam Nieuw-West is het hier niet helemaal mee eens. 'Natuurlijk is vakantie fijn, maar niet alle kinderen gaan in de zomer op vakantie. Dus of je nou thuis zit of hier op de zomerschool, dat maakt wel uit', zegt projectleider Marijke Kaatee.

'Leuk en leerzaam'
De kinderen zijn in ieder geval enthousiast. 'Het is leuk en leerzaam en je hebt toch al niks te doen thuis. Dan kun je beter hier naartoe komen en iets leren. Dat is veel beter dan thuis tv kijken', zegt een leerling. En er wordt niet alleen maar in de klas gezeten. 'We werken niet alleen maar hard, maar we maken ook bijna elke week een uitstapje. Bijvoorbeeld vandaag naar het Rijksmuseum.'

Komende vrijdag zit de zomerschool er weer op.