Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Vluchtelingen en daklozen varen mee met Gay Pride

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 juli 2015, 17.59 uur

Bij de botenparade van de Amsterdam Gay Pride varen dit jaar vier boten mee met als thema 'minderheden'. Met een daklozenboot, een vluchtelingenboot en een Koninkrijksboot vraagt de organisatie aandacht voor de acceptatieproblemen die de minderheden ervaren op straat, in oorlogsgebieden en binnen het Koninkrijk der Nederland.

Dat meldt De Telegraaf. 'Op de daklozenboot zitten mensen van de straat. Uit Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat zo’n veertig procent van de daklozen behoort tot de zogenaamde LHBT-gemeenschap (lesbisch, homo, bi en transgender)', aldus Lucien Spee, directeur van de Amsterdam Gay Pride. Ook zullen er zeventig vluchtelingen meevaren, omdat zij volgens Spee ook vaak remmingen voelen om open te zijn over hun geaardheid.

De Koninkrijksboot vaart mee vanwege de viering van 200 jaar Koninkrijk. De boot vraagt aandacht voor het feit dat er ook in ons eigen Koninkrijk nog niet overal gelijke rechten zijn voor LHBT'ers, aldus Spee. De vierde boot is een lege boot met een 360 graden camera erop.