Start van hoofdcontent

Stad

nl

Explosie in Staatsliedenbuurt zorgt voor schade aan huizen en auto's

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 juli 2015, 13.22 uur

Aan de Fannius Scholtenstraat in de Staatsliedenbuurt was rond 05.00 uur woensdagochtend een explosie. Hierbij raakten woningen en auto's beschadigd.

Uit onderzoek door de politie is gebleken dat er een nog onbekend explosief is ontploft. Drie geparkeerde auto's en enkele fietsen zijn beschadigd, bij verschillende woningen zijn de ramen gesprongen en is er glasschade.

De omgeving werd ruim afgezet met zwarte schermen voor onderzoek, de politie zoekt nog getuigen. In de loop van de ochtend zijn de afzettingen verwijderd en werd de straat weer vrijgegeven. Buurtbewoners werden wakker van de knal vanochtend. 'Alle delen van het explosief die zijn teruggevonden, hebben we meegenomen om te kunnen onderzoeken welk explosief is gebruikt', zegt een politiewoordvoerder. 'Er gebeurt hier wel vaker wat. Als het weer iets crimineels is, ben ik hier weg', aldus een buurtbewoonster.

Opvallend is dat er rond 04.00 uur ook een harde knal is gehoord, mogelijk staat dit in verband met de tweede explosie. Getuigen worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Sporenonderzoek na explosie Staatsliedenbuurt pic.twitter.com/0wlXsAnbCX

— Mark Schrader (@markschrader) July 29, 2015