Start van hoofdcontent

Stad

nl

Explosie Staatsliedenbuurt: 'De scherven zijn hier gewoon ingeslagen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 juli 2015, 15.32 uur

Bewoners van de Fannius Scholtenstraat in de Staatsliedenbuurt werden vanochtend ruw gewekt door een explosie in de straat. Maar niet iedereen is onder de indruk.

'Ik schrik niet zo gauw', vertelt een buurtbewoner aan AT5 na de vraag of ze geschrokken is. 'Ik heb 25 jaar op de ambulance gewerkt, dus ik schrik niet meer zo gauw.' 

Scherven
Toch was de klap groot. Her en der hebben scherven, van vermoedelijk een granaat, schade aangericht aan gevels, auto's en ruiten. 'Twee lekke banden. Hier zie je echt het gat erin. Dat is zeg maar op tien meter. De scherven zijn hier ingeslagen gewoon', zegt een man die zijn auto in de buurt van de explosie had staan. 

Lees ook: Explosie voor Staatsliedenbuurt zorgt voor schade aan huizen en auto's

Gissen
Volgens buurtbewoners zou het dus gaan om een handgranaat. Maar daar is nog geen zekerheid over. 'Het blijft natuurlijk gissen als een naald in een hooiberg. Totdat je straks zeker te horen krijgt wat het is', zegt een buurtbewoonster. Maar dat het een explosief was, is wel zeker, meent ze. 'De buurman hier verderop heeft een put in het raam zeg maar. Het is niet gesprongen. En bij z'n auto, bij het dak.'

De politie heeft nog geen uitsluitsel van wat voor explosief het was en vooral waarom het werd gegooid. Wel is er een 52-jarige verdachte aangehouden.