Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Zoon bejaard stel beloont gouden tip: 'Mijn vader is onherkenbaar geslagen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 augustus 2015, 17.59 uur

De zoon van het hoogbejaarde stel dat gisteren in Zuid thuis werd overvallen, looft een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip.

De twee daders deden zich voor als agenten toen ze bij de woning in de Heemstedestraat aanbelden. Nadat ze werden binnengelaten, bonden ze het paar vast. 'Mijn vader heeft zijn heup gebroken en kan elk moment nu geopereerd worden. Hij blijkt er niet meer uit te zien, hij is aan alle kanten geslagen', vertelt de zoon aan AT5. 'Ze bleven maar slaan, mijn moeder idem dito. Ze liggen nu beiden aan de hartbewaking, dat gaat niet echt heel goed.' 

Lees ook: Buurvrouw bejaard echtpaar: 'Flink toegetakeld bij woningoverval'

Gouden tip
'Verschrikkelijk nieuws natuurlijk, twee van die misdadigers die twee bejaarde mensen van 86 en 87 jaar dit aandoen. Gewoon een grof schandaal! Voor de gouden tip om deze misdadigers te pakken, loof ik dus een bedrag van 10.000 euro uit.'

De twee daders doorzochten de woning en gaan er met geld en diverse spullen vandoor. Vanaf het balkon wist de vrouw de aandacht van omstanders te trekken, waarna rond 13:30 uur de politie gealarmeerd wordt. Agenten forceren de voordeur van de woning en verlenen eerste hulp, waarna ambulancepersoneel de zorg overneemt.

Met een ladderwagen van de brandweer werd het echtpaar uit de woning getakeld en naar een ziekenhuis overgebracht. De politie is op zoek naar getuigen van het incident, of mensen die iets opvallends hebben gezien in de buurt. 

Lees ook: Hoogbejaard stel nog steeds in ziekenhuis na woningoverval, man moet geopereerd worden

Foto ingestuurd via AT5 Whatsapp (06-51190938)