Stad

NL
V

'Menselijke energie Appelsap ging dwars door me heen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 augustus 2015, 18.39 uur

Maanden van protesten en nog een rechtszaak in de laatste dagen voor festival Appelsap. Het Flevopark zou volgens critici zwaar beschadigd raken en de planten en beestjes in het park liepen groot gevaar. Op de maandag na het festival staat het park er nog steeds en met de schade lijkt het ook mee te vallen.

Op zaterdag trokken duizenden muziekliefhebbers naar het Flevopark, maar het festival deed goed zijn best en twee dagen later is er van de gevreesde megaschade niets te zien. Al is er natuurlijk altijd wel iets om ontevreden over te zijn. 'Kijk die grasmat is natuurlijk jammer, maar in mijn beleving herstelt dat wel, volgens mij hebben ze hun uiterste best gedaan', zegt een bezoeker van het park.

Maar niet iedereen is zo mild gestemd over het festivalweekend, want er waren natuurlijk wel dagen van overlast. 'Het park is wel een hele tijd afgesloten geweest. Het begon woensdag al, toen kon ik geen rondjes meer lopen', vertelt een wandelaar, een andere parkbezoeker is het daar wel mee eens. 'Menselijke energie en geluid en dat ging allemaal dwars door me heen. Dat vond ik eigenlijk niet zo prettig'.

Lees ook: Bezoekers Appelsap: 'Ik durf bijna niet op het gras te lopen'

Maar niet alleen voor de menselijke parkbezoekers was het de afgelopen dagen kommer en kwel. 'Er zijn heel veel verschillende soorten vogels die hier komen broeden. Die halen het niet in hun kopjes om naar het Oosterpark te gaan, want daar is het al heel anders'. Maar inmiddels is de rust in het park dus wedergekeerd en kunnen ook de vogels weer vrolijk fluitend verder.