Start van hoofdcontent

Stad

nl

Slachtoffer overval Heemstedestraat (87) kan niet meer praten

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 augustus 2015, 14.07 uur · Foto: Foto ingestuurd via AT5 Whatsapp (06-51190938)

Het bejaarde stel dat vorige week dinsdag in hun huis op de Heemstedestraat werd overvallen ligt nog steeds in het ziekenhuis. De bejaarde man (87) is er het ernstigst aan toe.

'Het gaat met de dag slechter met hem', zegt zijn zoon vandaag tegen AT5. 'Vroeger kon je nog een normaal gesprek met hem hebben, nu kan je geen woord meer met hem wisselen. Hij kan niet meer praten.' Met zijn moeder gaat het iets beter. 'Maar de impact is natuurlijk onwijs groot.'

Het bejaarde stel (86 en 87) werd op 4 augustus overvallen door twee mannen die zich voor deden als politieagenten. Ze bonden het aanwezige echtpaar vast en mishandelden de twee ernstig. De zoon van het echtpaar gaf foto's van zijn mishandelde vader vrij om te laten zien hoe groot de impact was.

Signalement
Een woordvoerder van de politie liet weten dat de daders twee licht getinte mannen waren. Beide heren waren volledig in het zwart gekleed, eentje droeg een pet, had een stoppelbaard en was slank gebouwd. De tweede verdachte wat steviger. De leeftijd van de daders is onbekend. 

De zoon van het echtpaar heeft een beloning van tienduizend euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de opsporing van de daders. Die gouden tip is nog niet gekomen.