Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Overvallen bejaard echtpaar Heemstedestraat gedrogeerd

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 augustus 2015, 11.27 uur · Foto: Foto ingestuurd via AT5 Whatsapp (06-51190938)

Het bejaarde echtpaar dat begin deze maand gewelddadig in hun eigen huis werd overvallen, is gedrogeerd door de overvallers. Na de mishandeling werden zij gedwongen een drankje te drinken waar ze duf van moesten worden.

Dat vertelt de zoon van de vrouw van 86 en de man van 87 tegen De Telegraaf. Ook had een van de daders de vinger van de vrouw willen afsnijden voor een ring. 'Een van de daders probeerde bij mijn moeder haar ring van haar vinger te trekken. Toen dat niet lukte, haalde de man een mes tevoorschijn en dreigde vervolgens haar vinger af te snijden. Met veel pijn en moeite lukte het gelukkig om toch de ring van haar vinger af te krijgen', zegt zoon Emanuel. 

Lees ook: 'Toestand mishandelde bejaarde (87) Heemstedestraat verslechterd'

Het oudere koppel moest onder dreiging van een pistool een flesje leegdrinken. 'Al die tijd werden mijn vader en moeder niet alleen mishandeld, ze kregen ook een pistool tegen het hoofd gedrukt. Later moeste zij van de overvallers iets uit een flesje drinken en daar zat kennelijk iets in omze weerloos te maken', laat Emanuel optekenen door De Telegraaf. De zoon maakt zich ernstige zorgen om de gezondheid van zijn ouders.

Lees ook: Ouder echtpaar gewond bij woningoverval

Aan AT5 maakte Emanuel bekend dat het tipgeld is verhoogd tot 11.700 euro. Het tipgeld wordt ingezameld door mensen die de berichtgeving hebben gelezen of tv-uitzendingen hebben gezien over de overval.