Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Voormalig The Sand gaat verder als The Box

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 augustus 2015, 17.17 uur

In het gebouw waar tot oktober vorig jaar nog discotheek The Sand huisde, opent in september The Box haar deuren. Met een frisse wind zal getracht worden snel met het verleden af te rekenen.

The Sand werd destijds op last van burgemeester Van der Laan gesloten, na meerdere geweldsincidenten in de club vormde een dodelijke schietpartij de druppel. Ten opzichte van The Sand heeft The Box een professionele inhaalslag gemaakt. 'Wij verzorgen zelf de beveiliging voor alle evenementen die er gehouden worden, dat zal gedaan worden door hetzelfde bedrijf dat bijvoorbeeld ook in de Ziggo Dome werkt. Hetzelfde geldt voor de EHBO', vertelt een woordvoerster. 

Ook qua programmering slaat het vernieuwde management een andere weg in. 'Risico-evenementen, zoals het type feesten waar destijds de incidenten plaatsvonden, zullen we niet organiseren. Het is de bedoeling dat we een volwaardig evenementenlocatie op poten zetten waarbij de associatie met het verleden snel zal verstommen. Qua aankleding komt het er allemaal een stuk mooier uit te zien, het gevoel dat je in een sporthal staat zal verdwijnen.'

Qua efficiëntie is er ook nog het één en ander veranderd.  'Het gebouw heeft een geheel nieuwe entree, een nieuwe rookruimte, ook is er een balkon en lockerruimte gerealiseerd. Halverwege 2016 staat deel twee van de verbouwing gepland, waarna de maximale capaciteit van 3100 bezoekers zal beslaan'.

Er staan al enkele evenementen gepland, van een OktoberFest tot een 'Hellraiser-Hell O Ween', ook Amsterdam Dance Event komt naar de zaal. DJ Chuckie zal er zijn opwachting maken, verklapte de woordvoerster.