Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Mayday 'van de fiets getrapt' op Rembrandtplein

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 augustus 2015, 13.01 uur

Amsterdams bekendste travestiet, Mayday, is zaterdagavond naar eigen zeggen van de fiets getrapt op het Rembrandtplein. Dat schrijft de diva op Facebook.

Iemand zou hebben geroepen 'oppassen jongens, er moet een kankerhomo langs'. Vervolgens zou een van de jongens van het groepje vrienden de dragqueen van de fiets hebben getrapt. 

'Het gaat mij echt de pet te boven dat dit nog steeds aan de hand is. Welke opvoeding krijgt men? Welke normen en waarden worden de jeugd bijgebracht?', vraagt een verontwaardigde Mayday zich af op Facebook. Ze houdt er naar eigen zeggen blauwe plekken en een kapotte fiets aan over. 

Lees ook: Travestiet Mayday met vuurwapen bedreigd in Reguliersdwarsstraat

Volgens Mayday gebeuren dit soort incidenten steeds vaker in de stad. 'Ik heb een leuke avond gehad en laat me niet zo snel gek maken. Maar de rotte appels krijgen in mijn mening de overhand.' Of de bekendste diva van de stad ook aangifte gaat doen is niet bekend.

PvdA-raadslid Dennis Boutkan noemt de daders 'zielige, nare, laffe mannen om in Amsterdam een homo van de fiets te trappen. We're here to stay, get used to it.'