Start van hoofdcontent

112

NL
V

'Hij probeerde uit te leggen wat er was gebeurd maar kon niet praten'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 augustus 2015, 14.37 uur

'Hij probeerde uit te leggen wat er gebeurd was, maar kon niet praten', vertelt een ooggetuige van de laffe beroving gisteravond. Een dove man in een rolstoel werd beroofd van zijn tas, de dader greep hem daarbij bij zijn keel.

Hij probeerde het met zijn handen uit te leggen, hij begon te stotteren en te huilen. Vreselijk dat het is gebeurd', zegt de vrouw. Er is de politie veel aan gelegen de dader te pakken. 'Je kan je bijna niet voorstellen dat iemand dat kan, maar het is toch gebeurd. Met het slachtoffer gaat het redelijk goed, hij is dezelfde avond voor zover het kon gehoord en daarna naar huis gegaan. Vandaag wordt hij nog officieel verhoord met een gebarentolk.'

Lees ook: Dove man in rolstoel bij de keel gegrepen en beroofd

De overval was rond 19.20 op de Theodorus Dobbestraat ter hoogte van nummer 47. De dader was een lichtgetinte man met zwart haar en baard, hij was geheel in het zwart gekleed. Hij ging er na de beroving vandoor richting de Burgemeester de Fockstraat. 

Mensen die iets gezien hebben of meer informatie hebben over de dader kunnen bellen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.