Politiek

NL
V

'Gedwongen meefeesten zou net als gedwongen seks strafbaar moeten zijn'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 augustus 2015, 22.31 uur

Wethouder Choho heeft zich niet populair gemaakt met zijn uitspraak dat overlast "een kwestie van perceptie" is. In de gemeenteraad gaf hij vanmiddag tekst en uitleg aan de voltallige oppositie. Ook veel Amsterdammers uitten hun ongenoegen.

'U suggereert dat bewoners van Amsterdam mee moeten feesten. Maar gedwongen om mee te feesten, zou net als gedwongen seks eigenlijk strafbaar moeten zijn', vond Els Iping van de Vrienden van de Binnenstad. Een ander: 'Het is mijn perceptie dat wethouder Choho zo veel beat-gedreun tussen zijn oren heeft dat hij doof is voor het belang van rust zoekende burgers.'

Vooral de wat oudere Amsterdammer was naar de Stopera gekomen om in te spreken over de uitspraken van D66-wethouder Choho. Ook de oppositie was hier niet over te spreken. 'Amsterdammers verdienen het wat mij betreft niet om op deze manier neergezet te worden en geschoffeerd te worden', aldus PvdA-raadslid Dennis Boutkan. 

Sisser
Maar volgens Choho neemt hij overlast wel degelijk serieus. 'Dat is ook zo wat ik in het interview heb verwoord, dat overlast bestaat. Ik heb nooit bedoeld te zeggen dat overlast niet bestaat', zei hij. De raad debatteerde er nog uitgebreid over verder maar uiteindelijk lijkt de kwestie voorlopig met een sisser af te lopen.