112

NL
V

Twee vrouwen onder invloed uit IJ gered door voorbijgangers

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 september 2015, 11.26 uur · Foto: Martin Damen

In de nacht van dinsdag op woensdag rond 02.00 uur zijn twee vrouwen in Noord in het IJ gevallen. Ze werden opgemerkt door twee voorbijgangers die de dames hoorden schreeuwen.

Volgens een wijkagent van de omgeving van de NDSM werf waren de twee zwaar onder invloed en agressief naar de politie. Waarvan de twee onder invloed waren, is niet bekend.

De twee lagen in het water bij het NDSM Plein in Noord, naast café Noorderlicht. De twee voorbijgangers trokken de drenkelingen op de kant en belden de ambulance. Toen de politie en ambulance eenmaal ter plaatse waren, zouden de slachtoffers na een halfuur 'vaag' hebben gezegd dat er nog een derde persoon betrokken was. 

De hulpdiensten hebben nog een halfuur met duikers van de brandweer gezocht naar een eventueel derde slachtoffer, maar deze werd niet aangetroffen. Dus of die derde persoon er überhaupt is geweest, is onduidelijk. Om 03.00 uur werd de zoekactie gestaakt. De vrouwen werden overgebracht naar het politiebureau. Het is onduidelijk hoe zij in het IJ terecht kwamen.

Zwaar onder invloed, agressief naar politie en vaag over een 3e meisje hebben 2 meisjes de hulpdiensten bezig gehouden vannacht. @ndsm_werf

— Marcel van Loo (@polIndustrieNrd) September 2, 2015