Start van hoofdcontent

Ajax

NL
V

Yoga-lerares Mitchell Dijks zag op tv dat er iets niet in orde was met zijn neus: die bleek gebroken

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 september 2015, 15.28 uur

Mitchell Dijks heeft bij de heenwedstrijd tegen Rapid Wien zijn neus gebroken,

dit zegt de verdediger in een interview met tijdschrift 1900 Magazine. Het verhaal gaat vooral over dat Dijks aan yoga doet, en daar vertelt de linkerverdediger en passant dat hij zijn neus had gebroken.

'Grappig was dat mijn yoga-lerares me appte na de wedstrijd tegen Rapid Wien. Ze zei me dat ik veel te weinig door mijn neus ademde, dat had ze op tv gezien. We moesten echt weer eens een paar sessies plannen, vond ze. Niet gek trouwens. Ik had tijdens die wedstrijd namelijk mijn neus gebroken, ademhalen was sowieso moeilijk tijdens dat duel', aldus Dijks.

Zondag tegen ADO raakte Dijks opnieuw geblesseerd, hij viel uit met een liesblessure. In zijn lies heeft hij een klein scheurtje. De linksback zal de interlandperiode gebruiken om te revalideren. Aan het eind van deze periode zal een inschatting worden gemaakt wanneer Dijks weer inzetbaar is.

Over zijn yoga-lessen, je hoort het zelden in de voetballerij, is hij open. 'Er komen nu juist veel veel voetballers naar me toe die vragen bij wie ik het precies doe en hoe vaak. Ik dacht van: het komt vast een keer uit dat ik aan yoga doem ik kan er maar beter over vertellen. Ik heb er baat bij. Het geeft rust en ik leer mijn lichaam er beter door kennen. Je legt je telefoon weg, alleen dat al geeft rust, Ik ben niet meer zo stijf al eerst. Vroeger kwam ik na een wedstrijd een trap niet meer op, nu ben ik veel flexibeler. En nee, het is heus niet alleen maar met huisvrouwen. Ik krijg privé-yoga', aldus Dijks in 1900 Magazine.