Start van hoofdcontent

Stad

nl

ChristenUnie: 'Stop met schooluitjes naar de Wallen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 september 2015, 12.31 uur

De ChristenUnie wil dat scholen stoppen met het organiseren van uitjes met leerlingen naar de Wallen. Ook mag de buurt, wat de christenen betreft, bij toeristen niet worden aangeprezen als attractie.

'Prostituees voelen zich vernederd door leerlingen en toeristen voor hun ramen, die hun uitgebreid en al lachend staan te bekijken. Ook docenten staan vaak gewoon te kijken', zegt Kamerlid Gert-Jan Segers in het Nederlands Dagblad. 'Ook zouden scholen zo veel mogelijk moeten voorkomen dat zeker jongens ‘met een volstrekt verwrongen beeld van seksualiteit worden geconfronteerd', stelt Segers. Hij zou graag zien dat scholieren juist ingelicht worden over de schrijnende toestanden achter de ramen. De partij heeft iAmsterdam en burgemeester Van der Laan een brief geschreven.

Segers stoort zich in het bijzonder ook aan de tours die via iAmsterdam worden aangeboden, toeristen worden gelokt met 'leuke verhalen en grappige anekdotes.' Segers herinnert zich een uitspraak van burgemeester Van der Laan: 'Eerder heeft u gezegd dat in uw eigen stad, Amsterdam, per nacht zeker vierhonderd mensen worden verkracht'. Het aanprijzen van De Wallen vindt Segers daarmee niet te rijmen: 'Ik doe een dringende oproep, stop met het promoten van De Wallen!'

Lees ook: Jongeren ChristenUnie wilden bezoek 'schone prostituees' stimuleren
Lees ook: ChristenUnie: 'Naar de hoeren gaan strafbaar'
Lees ook Prostituees: 'Jongeren ChristenUnie, laat ons met rust'