Ajax

Kenny Tete na weekje Oranje: 'Hoe de sfeer was? Er was géén sfeer'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 september 2015, 18.44 uur

Kenny Tete keerde maandagmiddag terug bij Ajax na een bewogen eerste week als international.

De jonge verdediger zag vanaf de bank hoe Oranje verloor van IJsland en Turkije en zodoende de kans op plaatsing voor het EK niet meer in eigen hand heeft. 'Eigenlijk kan ik niet meer lachen, maar we moeten kijken naar de volgende wedstrijd', blikt Tete vooruit op een mogelijk vervolg als international. 

Ondanks de slechte resultaten genoot Tete wel. 'Het was een mooie week, echt heel leerzaam, maar jammer genoeg behaalden we geen mooie resultaten'. De sfeer was gisteren, na de 3-0 zeperd tegen Turkije, dan ook ver te zoeken. 'Eigenlijk was er geen sfeer gisteren. Iedereen was boos, het is een zware kater. Er is altijd nog een kans, maar we hebben het niet meer in eigen hand.'

Bankzitter
Voor Tete waren in de twee wedstrijden geen speelminuten weggelegd, dit terwijl Gregory van der Wiel op Tete's positie geen al te sterke indruk maakte. 'Ik had niet verwacht dat ik zou spelen, maar wel gehoopt natuurlijk. Zelf vond ik Van der Wiel goed spelen. Hij heeft wel een ongelukkige penalty veroorzaakt. Maar ik vond 'm prima spelen.

'Ik ben blij dat ik hier weer ben', sluit Tete af. Nu een paar daagjes vrij en dan focussen op Twente.

Lees ook: Tete senior er vandoor met voetbaltas: 'Je moet even terugkomen'