Start van hoofdcontent

Stad

nl

AMC momenteel enige traumaziekenhuis in de regio

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 september 2015, 15.47 uur · Foto: Wikimedia

Door de sluiting van het VUMC is het AMC momenteel het enige traumaziekenhuis in de regio. Normaal worden patiënten bij grote calamiteiten over de ziekenhuizen in Zuid en Zuidoost verdeeld, nu is dat dus niet mogelijk. Het AMC heeft inmiddels een aantal acute patiënten van het VUMC overgenomen en de spoedeisende hulp is opgeschaald.

Een woordvoerder van het AMC laat aan AT5 weten dat het gaat om vijf te vroeg geboren baby's, zeven andere kindjes worden verdeeld over speciale afdelingen in ziekenhuizen in Rotterdam en Leiden. Ook neemt het AMC zeven kinderen over die op de intensive care lagen bij het VUMC en vijf hartpatiënten. En ook het klinisch chemielab, voor aandoeningen aan en onderzoek naar de stoelgang, is naar Zuidoost verplaatst. 

De overige 500 patiënten die in het VUMC opgenomen waren, maar niet op afdelingen voor acute aandoeningen, zullen later vandaag vervoerd worden naar ziekenhuizen in de regio. Meerdere ambulances staan gereed. Momenteel wordt gewerkt aan een plan voor het vervoer. Het AMC laat weten in totaal nog 125 bedden beschikbaar te hebben. Het gaat om onder andere om 30 acute plekken en 30 bedden voor kinderen.