Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stad laat verzekeraar breuk waterleiding Zuid onderzoeken

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 september 2015, 16.07 uur · Foto: Foto via AT5-WhatsApp (06-51190938)

De gemeente is een onderzoek begonnen naar de oorzaak van de gesprongen waterleiding dinsdagochtend in Zuid. Het onderzoek wordt uitgevoerd door VGA Verzekeringen, het verzekeringsbedrijf van en voor de gemeente.

Het is nog niet bekend wie aansprakelijk is voor de breuk in de drinkwatertransportleiding van waterleidingbedrijf Waternet. Tot de uitkomsten kan de gemeente niets zeggen over mogelijke oorzaken van het waterlek, dat leidde tot een overstroming van nabijgelegen straten en een ontruiming van het VU Medisch Centrum.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door VGA Verzekeringen wegens de aanzienlijke schade die de breuk in de waterleiding veroorzaakte. 'Die schade moet op de een of andere manier worden gedekt', zegt een woordvoerder. Wanneer de eerste bevindingen naar buiten komen, is niet bekend.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid meldde eerder vandaag nog niet zeker te weten of er een onderzoek van hun kant zal komen. Om 16.00 uur is er in het VU Medisch Centrum een persconferentie over de stand van zaken na de ontruiming van dinsdag vanwege de wateroverlast. Deze live te volgen via AT5.nl/live.

Lees ook: Alles over de overstroming en evacuatie lees je terug in ons liveblog