Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax - Celtic weinig populair in Schotland: 1100 kaarten teruggestuurd

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 september 2015, 13.00 uur · Foto: Jos van Zetten

Celtic heeft 1100 van de in totaal 2600 beschikbare kaarten voor het duel dat de club donderdagavond tegen Ajax speelt, teruggestuurd. Er werden slechts zo'n 1500 kaarten verkocht aan fans van de club.

Dat betekent overigens niet dat er ook maar 1100 Schotten naar de stad komen. Twee jaar geleden, toen Ajax in de Champions League tegen Celtic speelde, kwamen er ook veel fans naar Amsterdam die niet beschikten over een toegangskaart voor de wedstrijd in de ArenA. Toch werden er toen wel meer kaarten verkocht.

In 2013 liep het treffen tussen de Schotten en Ajax uit op gewelddadigheden op en rond de Dam. Bij die rellen raakten meerdere supporters en ook dertien agenten gewond. Er was toen veel kritiek op het optreden van de politie. Mogelijk is dat een verklaring voor de lagere kaartverkoop bij dit duel.

Een andere reden zou kunnen zijn dat het toen om een wedstrijd ging op het hoogste Europese niveau en nu 'slechts' om een wedstrijd in de Europa League. Om ongeregeldheden te voorkomen, wordt donderdag een besloten feest georganiseerd voor Celtic-fans op de Dam. 

Celtic stuurt kaarten terug - van de 2600 beschikbare kaarten voor de wedstrijd Ajax-Celtic zijn er slechts zo'n 1500 verkocht #ajacel

— Dennis Kornman (@DennisKornman) September 15, 2015