Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Reclamecampagne probeert .amsterdam-domeinen te slijten aan Rotterdammers

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 september 2015, 14.22 uur · Foto: RTV Rijnmond

Domeinverstrekker dotAmsterdam probeert er kennelijk alles aan te doen om de .amsterdam-domeinen aan de man te brengen. Na een reclamecampagne in de hoofdstad probeert het de domeinnamen nu te slijten aan Rotterdammers.

Dat blijkt uit een foto die RTV Rijnmond gisteren op zijn Facebook-pagina plaatste. Midden op de Coolsingel, een van de bekendste straten in Rotterdam, hangt in een abri een poster met de aanmoediging om een .amsterdam-domein te kopen. 'Amsterdam is wereldwijd een sterker merk dan Nederland', zo staat er te lezen.

Lees ook: Hoeveel verdient de gemeente aan .amsterdam-domeinen?

RTV Rijnmond schrijft bij de foto dat het niet denkt dat het bord erg aan zal slaan, en dat vermoeden lijkt te kloppen getuige de reacties onder de foto. 'Moet echt door een mentaal gestoorde geplaatst zijn in Rotterdam', zo luidt een van de reacties. Vele anderen verwachten dat het bord niet lang ongeschonden zal blijven. Ook zou het niet het enige .amsterdam-bord zijn dat in 010 hangt.

'Voor iedereen'
'De domeinnamen zijn in principe voor iedereen, wat je ook van de stad Amsterdam vindt', reageert Paul Molenaar, directeur van dotAmsterdam. 'Los van dat de uiting prikkelt, is het ook gewoon waar. Amsterdam is wereldwijd een sterk merk.' Inmiddels zijn de domeinen 'ikhaat.amsterdam' en 'Rotterdamisbeter.amsterdam' al geregistreerd. 'Toch kunnen Rotterdammers er ook hun voordeel mee doen, zo heeft Alkmaar bijvoorbeeld de naam cheesemarket.amsterdam geregistreerd', aldus Molenaar.