Stad

'Een domeinnaam voor 020? Arrogant.amsterdam'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 september 2015, 18.52 uur

Een opvallende reclamecampagne in Rotterdam. Daar probeert domeinnaamverstrekker dotAmsterdam met posters in abri's .amsterdam domeinnamen aan de man te brengen.

Dat lokte natuurlijk veel reacties uit van Rotterdammers, dus pakten we de auto om (helemaal) naar de Coolsingel te rijden. En daar bleken de Rotterdammers over het algemeen best mild en zelfs grappig te zijn over de opvallende poster: 'Als je daar zelf nog in gaan geloven dan komt het vast goed met Amsterdam. Nou gefeliciteerd hoor jongens. Het blijft toch lullig dat wij al die prijzen binnenslepen. We zijn momenteel Europa's beste stad van 2015, onze burgemeester is Nederlander van het jaar en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar wij zijn niet zo arrogant. Wat voor domeinnaam ik zou moeten verzinnen voor Amsterdam? Arrogant.amsterdaml!', aldus een echte Rotterdamse.

Maar ook: 'Het klopt wel. Het gaat altijd over Amsterdam, nooit over Rotterdam.'

Voor de echte 'thrillseekers': er zijn in Rotterdam rondleidingen speciaal voor Amsterdammers. De Kwestie 010-020 Tour zal rekening gehouden worden met de 'gevoelige aard van de Amsterdammers' met onder meer 'een echte gids die gegarandeerd geen Feyenoord-aanhanger is', aldus de omschrijving op Rotterdam Discovery Tours.

RTV Rijnmond