Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Negen kilo cocaïne uit politiebureau gestolen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 september 2015, 16.56 uur · Foto: Flickr

Uit het beslaghuis van de politie aan de Johan Huizingalaan is eerder dit jaar negen kilo cocaïne gestolen. Een 60-jarige ex-werknemer van de politie staat volgende week voor de rechter.

De cocaïne werd ontvreemd uit het pand aan de Johan Huizingalaan waar in beslag genomen goederen liggen opgeslagen. De cocaïne is daar 13 februari opgeslagen, op 5 maart kwam men er achter dat de partij verdwenen was. Behalve de coke met een straatwaarde van zo'n 450.000 euro is er ook nog 700 gram heroïne verdwenen. De 60-jarige verdachte was destijds werkzaam op het politiebureau en heeft volgens het Openbaar Ministerie ingebroken in de kluis waar de partij lag opgeslagen. 

Witwassen
Bij de verdachte thuis is 50.000 euro in contanten gevonden. De verdachte heeft verklaard dat hij dit heeft verdiend door zwart bij te klussen in het café van zijn stiefzus. Hij zegt in de afgelopen 20 jaar daarmee 140.000 te hebben verdiend. Zijn stiefzus ontkent dit, 'Logisch' volgens zijn advocaat Peter Plasman, 'Anders is ze haar zaak kwijt'. 

De man kon ook de herkomst van een Mercedes SLK, een Smart Roadster en een stacaravan niet verklaren. En de vakanties naar Griekenland en Spanje afgelopen zomer vindt het OM ook verdacht. De eerste zitting is volgende week woensdag, de man zit in hechtenis.