Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Video: Oudjes Amstelhuis pikken het niet: 'GVB laat ons niet barsten'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 september 2015, 13.50 uur · Foto: Screenshot YouTube

Bewoners van seniorenflat Het Amstelhuis, op de hoek van de Ceintuurbaan en de Amsteldijk in Zuid, pikken het niet. Ze willen hun tramhalte terug. En vlug. Die boodschap delen ze in een smartlap, die ze sinds gisteren op YouTube staat.

En dat hebben ze professioneel aangepakt. Zo schreef André van Duin de tekst, die door het Amsterdams Volkskoor is ingezongen op de muziek van de smartlap 'Aan de Amsterdamse grachten'. En natuurlijk kan ook een videoclip niet ontbreken; die is hieronder te bekijken. Sinds begin dit jaar stopt tram 3 niet meer op halte Amsteldijk en moeten de oudjes van het Amstelhuis een eind lopen naar de dichtstbijzijnde tramhalte. 

Naar de Van Woustraat is het zo'n 300 meter en naar de Wibautstraat is het bijna 400 meter. Hoewel de oudjes 'jong van hart zijn', is dat te ver voor ze. 'GVB laat ons niet barsten, GVB geef onze tramhalte terug. Dat is alles wat wij wensen', zingt het Amsterdamse Volkskoor daarom. Eerder, eind 2014, protesteerden de oudjes al tegen het verdwijnen van de halte, toen zonder succes. Mogelijk weten ze met dit lied de halte wel terug te krijgen.