Mishandeling op Strandvliet na commentaar op zwartrijder

0
Whatsapp

Stad

Mishandeling op Strandvliet na commentaar op zwartrijder

1 januari 1900, 00.00 uur · Aangepast 28 september 2015, 16.45 uur

Roel kan niet tegen onrecht en als een zwartrijder achter hem aan door de poortjes glipt, zegt hij daar iets van. Maar afgelopen zaterdagavond liep dat nogal uit de hand. De man die in zijn kielzog door wilde lopen, deelde rake klappen uit.

'Hij sloeg vijf of zes keer met zijn gebalde vuisten op mijn hoofd. Ik heb bulten en blauwe plekken', vertelt Roel. Uiteindelijk belandde hij samen met de man op de grond waar ze verder vochten. De man zou hierbij een deel van zijn tand zijn kwijtgeraakt. Omstanders liepen volgens het slachtoffer gewoon door. Uiteindelijk belde hij zelf 112.

Naar eigen zeggen heeft Roel - die dagelijks met de metro reist - vijf van de zeven dagen in de week te maken met 'meelopers'. Wanneer hij er iets van zegt, ontstaat vaker een discussie. Maar tot een gevecht kwam het niet eerder.

Roel heeft aangifte gedaan van het incident. Ook zou hij graag zien dat het GVB maatregelen neemt, zoals meer controleurs op stations . 'Ze doen nu niks. Ze kijken ernaar en blijven gewoon zitten. That's it.'

Ondanks wat hem is overkomen, blijft hij er iets van zeggen als er zwartrijders achter hem aanlopen. 'Ik kan mijn mond niet houden. En dat blijft zo.' Wel voelt hij zich een stuk minder op zijn gemak op het station.

Whatsapp