Whatsapp

Cultuur

Eindhovenaar wint Mister Gay 2015 in Panama

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 september 2015, 12.38 uur

De 33-jarige Tom van den Nieuwenhuijzen uit Eindhoven is vrijdagavond verkozen tot Mister Gay Netherlands 2015. Hij ontving de titel tijdens een show in club Panama.

De jury bestond uit Fred van Leer, Henny Huisman, Mounir Samuel en Diva Mayday. Zij waren het unaniem eens over de winnaar. ‘Tom is bevlogen, welbespraakt, to the point en staat voor een grotere beweging dan alleen zichzelf. Hij is een Mister Gay waar heel Nederland zich in kan verplaatsen. Hij heeft het in zich om Nederland weer op nummer 1 te krijgen in de lijst van meest homovriendelijke landen van Europa’, aldus juryvoorzitter Henny Huisman.

Tom deed in 2007 al een keer mee aan de competitie, maar ging er deze avond met de titel vandoor. 'Ik dacht eerst, ik heb de naam verkeerd verstaan. Heel bijzonder, ik stond te trillen toen ik het hoorde. Ik wil nu de maatschappelijke discussie aangaan samen met politiek Nederland. Het kan niet dat wij op nummer 7 staan in de lijst van meest homovriendelijke Europese landen', aldus de kersverse winnaar. 

Mgr. Madhatter
Mgr. Madhatter
Whatsapp