Stad

NL
V

Autobranden in Oost: 'Ze moeten met hun poten van andermans spullen afblijven'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 oktober 2015, 18.57 uur

Afgelopen nacht was het voor de zoveelste keer raak op de parkeerplaats van Fizeaustraat in Oost. Twee auto's gingen in vlammen op en een derde raakte zwaar beschadigd. Omwonenden vermoeden brandstichting.

'Het gebeurt regelmatig hoor, dus dat is eigenlijk niks nieuws', zegt een buurtbewoner die al niet meer verbaasd is als er een auto uitbrandt. 'Het is waarschijnlijk natuurlijk aangestoken. Dat kan toch niet anders?', meent een vrouw die in de buurt woont. 

Naast de branden, vinden er ook veel autokraken en vernielingen plaats. Reden voor de buurtbewoners om de parkeerplaats te mijden. Maar mensen van buitenaf maken nog graag gebruik van de parkeerplekken omdat je er nog gratis kunt staan. Sommige auto's staan er wel weken lang. Vooral met voetbalwedstrijden staat het er nog vol. 'Ze moeten natuurlijk met hun poten van andermans spullen afblijven, dat is een ding wat zeker is. Maar ik kan me er wel iets bij voorstellen. Want als je hier naar voetballen gaat dan staat altijd alles vol. En wij kunnen de auto's niet meer kwijt, dus de volgende stap is betaald parkeren', zegt een geïrriteerde buurtbewoner.

'Het is afgelegen he, er komen hier weinig mensen. Ik weet ook dat mensen omfietsen, hier niet langs komen. En dan is het natuurlijk vrij baan voor die jongens', zegt een buurtbewoner, doelend op de vermoedelijke brandstichters. Of er daadwerkelijk plannen zijn om betaald parkeren in te voeren is niet bekend.