Stad

Frauderende ambtenaar kocht auto's in voor stadsdeel West

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 oktober 2015, 20.08 uur

De ambtenaar die verdacht wordt van het verduisteren van miljoenen euro's aan gemeentegeld, was werkzaam bij stadsdeel West als wagenparkbeheerder. Dat blijkt uit eigen onderzoek van AT5.

In zijn rol daar was hij, ironisch genoeg, verantwoordelijk de inkoop van auto's voor het stadsdeel. Met een geraffineerde constructie werd er via allerlei bankrekeningen miljoenen euro's gemeentegeld verduisterd die uiteindelijk bij de twee terechtkwamen. En zij gaven het uit aan dure auto's, speedboten, sieraden, weekendjes weg, gokken en andere luxe goederen. In het huis en enkele opslagplaatsen zijn onder andere een BMW en dure sigaren in beslag genomen. 

De dure aankopen leidden bij de buren van het in Badhoevedorp woonachtige stel al tot vraagtekens. Zij vertellen dat de man altijd door de straat reed met dure auto's en vroegen onderling de klassieke vraag: 'Waar betaalt ie het toch van....?'

Lees ook: Gemeenteambtenaar liet verduisterd gemeentegeld goed rollen

Uit onderzoek door het Landelijk Parket is gebleken dat er 600.000 euro is overgemaakt naar de rekening van het bedrijf van de vrouw. Ook een transactie van 1,9 miljoen naar hetzelfde bedrijf was verdacht, in beide gevallen waren er geen goederen of diensten geleverd. Het paar werd uiteindelijk vorige maand aangehouden op verdenking van witwassen. De ambtenaar is geschorst en zit net als zijn partner nog altijd vast.