Politiek

NL
V

VVD Zuid maakt zich zorgen om noodopvang in Amstelveen-Noord

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 oktober 2015, 00.39 uur

De VVD in Zuid maakt zich zorgen om de komst van een noodopvang voor asielzoekers in Amstelveen-Noord. Dat is volgens de partij veel te dicht bij Buitenveldert, waarvan de bewoners niet op de hoogte zouden zijn gebracht.

De liberalen maken zich in het bijzonder zorgen om het draagvlak voor de noodvoorziening onder bewoners van de wijk. Eerder liet Ron Eisenmann, fractievoorzitter van de VVD in Zuid en bestuursvoorzitter bij het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), al weten dat het 'geen goed plan' is om de vluchtelingen midden in een joodse buurt op te vangen.

De VVD wil in elk geval dat er voldoende beveiliging en bewaking aanwezig zal zijn in de wijk, 'gezien het belang van sociale veiligheid'. Daarnaast wil de partij dat de noodopvang alleen zal dienen voor de opvang van gezinnen. Ook moeten bewoners van Buitenveldert betrokken worden bij de invulling van de voorziening. Maandagavond is er een informatieavond georganiseerd over de opvang, die plek moet bieden aan 400 vluchtelingen.

Lees ook: Amstelveen wil 400 vluchtelingen opvangen