Start van hoofdcontent

Stad

nl

Exclusieve Audi RS6 gestolen bij filmopnames, schoten gelost bij overval

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 oktober 2015, 14.22 uur

Een exclusieve Audi RS6 DTM, met een vermogen 1000 pk één van de snelste auto's ter wereld, is vannacht gestolen bij een gewapende overval bij tankstation Kriterion aan de IJburglaan in Oost. De wagen werd gebruikt voor filmopnames bij de Piet Heintunnel. Een cameraman en de eigenaar van de Audi werden bedreigd met een vuurwapen.

Er zou meerdere keren in de lucht geschoten zijn, zegt de eigenaar van de auto. Hij was samen met de cameraman een camera aan het monteren op de wagen, toen er een zwart busje parkeerde. Daar kwamen twee overvallers uit, die direct in de lucht begonnen te schieten. Het busje hadden ze in de brand gestoken en is uitgebrand.

De verdachten namen plaats in de Audi, om er op hoge snelheid vandoor te gaan. De auto heeft een topsnelheid van zo'n 300 kilometer per uur. Omdat de eigenaar de sleutel nog in zijn zak heeft, kunnen de verdachten niet ver komen met de auto.  

'De sleutel hoeft niet in het contact te zitten om de auto te laten rijden. Maar is wel nodig om de wagen te starten', zegt de eigenaar van de Audi, Douwe Leitner tegen AT5. 'Er zit niet veel benzine in de tank en om te tanken moet de Audi afgezet worden. Ver zullen ze niet komen'.  

Leitner is geschokt door het incident. 'We zijn erg geschrokken, gelukkig is niemand gewond geraakt. De auto is erg gewild bij criminelen. Er bestaat een kans dat hij afgebrand wordt teruggevonden', zegt hij. De auto is volledig bestickerd en er zit een opvallende skikoffer op het dak.

Lees ook: Bij criminelen populaire Audi RS4 is 'wolf in schaapskleren'